Ribeira

Ribeira

Het fotogenieke Ribeira

Ribeira is de ziel van Porto. Deze verleidelijke wijk wordt gekenmerkt door een doolhof van steile kronkelende trappen en smalle en hoge gekleurde gebouwen geplaatst in een rij langs de dijk. Zij vormen een van de meest gefotografeerde beelden van Porto. Het is een fascinerende plek , eindigend bij de rivier de Douro, waar eveneens de fotogenieke, traditionele boten liggen te dobberen.

Waarom is Ribeira een must om te bezoeken?

Gelegen op de zuidelijke helling van Porto, is Ribeira één van de meest bezochte plaatsen in de stad. Het is de een pittoreske plek in de stad en een plaats waar iedereen van gaat houden. UNESCO deed dit ook en maakte er een World Heritage Site van . De kronkelige steegjes, de schots en scheve felgekleurde huizen die boven op elkaar zijn gebouwd en de vele lakens wapperend op de balkons zijn onmiskenbaar Porto. Omdat de wijk oud is , is het her en der ook een beetje smerig , maar dit draagt alleen maar ​​bij aan haar verleidelijke charme en sfeer.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Ribeira is de ideale plek om een wandeling te maken langs de Douro waarbij je zeker de Ponte Luís niet mag missen. Deze spectaculaire metalen boogbrug die de rivier tussen Porto en Vila Nova de Gaia overspant is een prachtige attractie om te bezoeken.

Neem een drankje of ga iets eten en geniet van deze wijk

Ribeira

Geniet van één van de restaurantjes in Ribeira

Neem tijdens je bezoek aan Ribeira ook eens een lekker een verfrissend drankje op één van de vele terrassen en geniet van de unieke sfeer van deze wijk. Er zijn tientallen cafés, bars , en restaurants, waardoor het de meest populaire wijk van de stad is om iets te eten en drinken, maar ook een romantische plek die tot leven komt als de zon ondergaat. En slapen kun je in de vele hotels met een goede service en redelijke prijzen .

Ribeira is toeristisch, maar het is een erg leuke en charmante plek, dus ga er zeker naar toe.