Wijnproeverijen

wijnproeverijen

De wijnkelder van Sandeman

Bezoek in Porto zeker één van de Port wijnkelders en geniet van de vele wijnproeverijen. Port wijn proeven is een geweldige manier om een ​​zonnige middag of een koude winter dag door te brengen . Je kunt een rondleiding door de wijnkelders nemen en leren hoe Port wordt gemaakt of je kunt naar de proeflokalen gaan en verschillende soorten port proeven .

De vele portkelders in Porto

De portkelders in Porto hebben hun deuren al sinds het jaar 1960 geopend voor wijnproeverijen en zijn sindsdien is het een gewilde attractie voor reizigers. Eenmaal in Porto , moet je natuurlijk wel naar een van deze portkelders, want zonder een portproeverij kun je eigenlijk niet zeggen dat je naar Porto bent geweest 🙂

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Er zijn meer dan 50 portkelders ( niet allemaal open voor bezoekers ) en de meeste van hen staan ​​op de Gaia heuvel met hun wereldberoemde namen in reusachtige neonreclames ( namen zoals Sandeman , Graham , Taylor ’s en Cockburn ). De meeste bieden gratis rondleidingen en wijn proeverijen , waarbij er van alles wordt uitgelegd over de wijnbereiding en het opslag proces , alsmede de herkomst en de kenmerken van de wijn .

Welke porthuizen bezoeken tijdens verblijf in Porto?

Sandeman is misschien wel de meest toegankelijke , want het staat direct aan de rivier , maar Taylor’s wordt ook aanbevolen voor het fantastische uitzicht en de heerlijke wijnproeverijen.

De volgende portkelders zijn een bezoek waard;

Barros

Calem

Ferreira

Graham’s port

Krohn’s

Ramos Pinto

Sandeman

Taylor’s

wijnproeverijen

Export van de wijnvaten

Veel – misschien wel de meeste – van de portkelders in Porto zijn geopend voor wijn proeverijen op de meeste dagen van de week . Op z ondag zijn sommigen gesloten.

Dus bij een bezoek aan Porto, moet je echt zeker naar de portwijnmakerijen gaan om meer over deze zoete wijn te begrijpen en natuurlijk om wat wijn te proeven. De kelders zijn echt een ‘must’ als je Porto bezoekt . Wanneer je Gaia bereikt zijn er tal van borden die de wijnhuizen duidelijk bewegwijzeren. Ga heerlijk wijnproeven!