Torre dos Clérigos

torre dos Clérigos

De Torre dos Clérigos is zeer karakteristiek

Torre dos Clérigos is een mooie visitekaartje van Porto en moet je echt bezoeken tijdens je bezoek aan Porto. Bekijk de stad Porto vanaf deze prachtige klokkentoren. Net bergopwaarts vanaf Aliados kun je prachtige vogelperspectief foto’s maken vanaf deze duizelingwekkende 76 meter hoge Torre dos Clerigos.

Wat is de Torre dos Clérigos?

Een van de symbolen van Porto is de Torre dos Clerigos , de klokkentoren naast de Kerk Clerigos , een barok kerk gebouwd tussen 1732 en 1750. De kerk was een van de eerste barok kerken in Portugal . De barokversieringen zijn een afspiegeling van de stad aan zee en de manier van leven. Zo heeft de gevel schelpen en slingers . De Torre dos Clérigos is een belangrijk kenmerk van de skyline van de stad Porto. De toren steekt ver boven de stad uit. Vroeger werd deze klokkentoren gebruikt als oriëntatiepunt voor schepen die de Cais da Ribeira in wilden varen.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Torre dos Clérigos

Je kunt ook heerlijk terrassen bij Torre dos Clérigos

Het is een opmerkelijk barok monument dat ontworpen is door de Italiaanse architect Nasoni , die ook de naastgelegen kerk heeft ontworpen. De toren biedt een prachtig , panoramisch uitzicht over de stad , de rivier de Douro en de Atlantische kust . De toren is uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie voor een prachtige luchtfoto van vanaf de top. Het kost ongeveer 2 euro om je naar de toren te voere n en o m de top te bereiken moet je de 225-stap wenteltrap beklimmen. Maar, als je eenmaal de top hebt bereikt, wordt je beloont met een prachtig uitzicht over Porto.

Hoe bij de Torre dos Clérigos komen en wat zijn de openingstijden? Om de Torre dos Clerigos Porto te bezoeken, kun je de trein nemen vanaf het metrostation Aliados dat is slechts een loopafstand van de kerk van de clerus. Toelating tot de Torre dos Clerigos vraagt ​​een vergoeding van slechts 2 euro en de toren is geopend op alle dagen, behalve op woensdag, Gedurende het hele jaar door.