Kathedraal Sé

kathedraal Sé

De kathedraal Sé met het prachtige plein.

De kathedraal Sé is een van de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden in Porto en een historisch en architectonisch kenmerk van de stad. Zeer aan te bevelen om te bezoeken tijdens je verblijf in Porto. Het is een must-see monument, vanwege de kunstschatten.

Porto’s kathedraal S é staat op de top van de hoogste heuvel van de stad. Het wordt erkend als het belangrijkste gebouw in de religieuze architectuur van Porto. De kathedraal bevindt zich in de wijk “Batalla”, nabij de defensieve muren van het oude Porto. De kathedraal S é is onderdeel van het Historisch centrum van Porto, een UNESCO World Heritage site sinds 1996 en éé n van de mooiste kathedralen van Portugal.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Wat maakt kathedraal Sé bijzonder?

kathedraal Sé

Het kathedraal Sé vanuit vogelperspectief

Als je kijk naar de buitenkant van kathedraal Sé , dan ziet het eruit als een kasteel. De oorsprong van de kathedraal voert terug naar de vroege middeleeuwen. Het huidige gebouw dateert uit de twaalfde eeuw. In de loop der eeuwen hebben talrijke wijzigingen veel aan de uitstraling van het gebouw veranderd: de gevel werd doorboord met een gotische roos en een klooster werd toegevoegd in de veertiende eeuw.

Kathedraal Sé is gebouwd met dikke muren , halfronde spitsbogen en decoratieve arcaden die kracht en enorme stevigheid uitstralen . Deze majestueuze structuur is wat de kathedraal zo aantrekkelijk maakt voor toeristen uit verschillende delen van de wereld . De gotische roosvensters behoren ook tot de weinige overgebleven delen van de kathedraal.

De gotische kloosters zijn ook zeker een bezoek waard. Ze zijn bedekt met schitterend e blauwe en witte tegels uit de 18e eeuw . Ook een bezoek waard is de schitterende kapittelzaal en de collectie van sacrale kunst .

Deze zeer oude kerk heeft ook nog eens een fantastisch uitzicht op het oude Porto vanaf het plein . Echt, een bezoek waard.