Palacio da Bolsa

Palacio da Bolsa

De effectenbeurs van Porto

De Stock Exchange Palace of Palacio da Bolsa is een van de meest bezochte historische attracties in Porto, met meer dan 200.000 bezoekers per jaar.

De zware neoklassieke gevel verbergt heel wat juweeltjes binnen. Het gebouw is het hoofdkwartier van Porto’s kooplieden gilde en werd ontworpen met het doel de commerciële welvaart van Porto te presenteren. Het Palacio da Bolsa is gelegen in Praca do Infante, het centrale plein van de wijk Ribeira.

Wat is er te zien in Palacio da Bolsa?

In het Palacio da Bolsa zijn werken opgenomen van de meest bekende negentiende-eeuwse architecten, schilders, beeldhouwers en meubelmakers van Noord-Portugal. Het toont een verscheidenheid aan stijlen, van sobere Toscaanse architectuur tot het negentiende-eeuwse neoclassicisme.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

De Arabische kamer

Palacio da Bolsa

Eén van de prachtige zalen in Palacio da Bolsa

De belangrijkste bezienswaardigheden in het Palacio da Bolsa zijn de Arabische kamer en de Hall of Nations . De Arabische Kamer in Palacio da Bolsa is de meest bezochte kamer. De kamer heeft spectaculaire kleuren en is geïnspireerd door de Moorse stijl gebouwen in het zuiden van Spanje. Mooi gedetailleerde decoraties in gips, hout en bladgoud bedekken elke vierkante centimeter van de muur en het plafond met Arabische motieven . De achtergrond is rood en aquamarijn. Alle ramen zijn glas in lood , met extra Arabische thema’s.

Hallo of Nations

De andere grote ruimte in het Palacio da Bolsa is de Hall of Nations . Het is versierd met de wapens van Portugal en de twintig belangrijkste handelspartners in de vroege negentiende eeuw. De vloer is versierd met tegels geïnspireerd door de tegels in de Romeinse stad Pompeji .

Rondleidingen

Rondleidingen nemen je mee door andere kamers die , hoewel niet zo exquise als deze twee , zeker geen verspilling zijn van tijd. Je bezoekt de bibliotheek , de kamer van de president , de gouden kamer , de portret ruimte en de rechter kamer.

Het Palacio da Bolsa is dus zeker interessant om met een bezoek te vereren als je op vakantie bent in Porto.