Weekend Porto

Ribeira

Geniet van één van de restaurantjes in Ribeira

Porto is een ideale plek voor een lang weekend of een korte midweek. Goed eten, zeer vriendelijke mensen en ook nog eens veel te zien. Deze juweel in het noorden van Portugal is echt een bezoek waard. Boek ook eens een weekend Porto.

Waarom Porto?

Porto staat bekend om haar portwijn en is een kleurrijke stad, gekoesterd als een World Heritage Site. Deze eigenzinnige stad, door de wirwar van stijlen en tijdperken die deel uitmaken van haar grondvesten is een levendig middelpunt voor alle leeftijden. Een heerlijke stad voor een kort weekendje weg.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Een weekend Porto geeft je toegang tot het bloeiende centrum van cultuur en toerisme , alsmede toegang tot een werkelijk prachtige stad . Oporto liggend tussen de schilderachtige heuvels met uitzicht op de Douro riviermond en heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd .

Wat is zeker een bezoek waard tijdens een weekend Porto?

weer & klimaat

Zonsondergang in Porto

Een bezoek aan de wijk Ribeira is een geweldige manier om deze prachtige stad te leren kennen . Dit is het gebied met een groot aantal historische gebouwen waaronder het werelderfgoed stadscentrum . Een wijk met een prachtige sfeer en veel geschiedenis. De port wijnkelders zijn andere briljante mogelijkheden om te bezoeken in deze wijk, langs de rivier. Ook is er een scala aan grote musea en andere toeristische attracties die een bezoek meer dan waard zijn en een weekend Porto tot een feest maken.

Het nachtleven in Porto is ook interessant om te benoemen. Er zijn meer dan twintig clubs om uit te kiezen, met een ongelooflijke waaier aan muziek. Voor elke leeftijd of smaak is er wel een club te vinden. Ze zijn open tot in het ochtendgloren, zodat je niet de kans krijgt om je te vervelen.

Porto heeft echt alles wat een reiziger zou willen ,dus waarom overweeg je niet eens een weekendje weg om op dit Portugese pareltje te ontdekken? Ga voor een weekend Porto!