Weer & Klimaat Porto

weer & klimaat

Zonsondergang in Porto

Weer & Klimaat Porto. Porto ligt aan de noordzijde van de mediterrane klimaat zone. Het weer en klimaat van Porto worden beïnvloed door de prominente ligging aan zee. Het klimaat in Porto wordt nauwkeurig beschreven als gematigd , wat betekent dat de zomers droog en warm zijn en dat de wintermaanden nat en mild zijn. Zelfs in januari , de koudste maand , kan de gemiddelde temperatuur hierdoor nog 13 ° C zijn wat betekent dat Porto niet alleen een populaire zomerbestemming is maar ook een geweldige plaats om te overwinteren.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Het weer en klimaat van Porto in de 4 seizoenen.

De zomers zijn zonnig met temperaturen die meestal schommelen tussen 15 ° tot 25 ° C. Toch kan de temperatuur af en toe ook wel eens stijgen tot boven de 35 ° C. De zachte zeewind zorgt echt vaak voor een verfrissende bries op de heetste dagen .

De herfst brengt mild, maar nat weer in Porto. Het seizoen begint in oktober en vervolgt zijn weg tot november. Over het algemeen heerst er nog een comfortabele temperatuur. Er kan echter wel veel regen vallen. Dus een paraplu is in dit seizoen echt aan te raden.

In de winter, die van december tot februari duurt ontvangt Porto minder dan vijf uren zonneschijn . Met veel regenval en een koudere temperatuur wordt de stad rustig en koel. De gemiddelde temperatuur daalt tot 14 ° C voor het hele seizoen , terwijl de temperatuur kan dalen tot 5 ° C. De temperatuur komt nauwelijks tot aan het vriespunt niveau .

weer & klimaat

Een prachtige lente dag in Porto

Hoewel het weer in Porto onvoorspelbaar is tijdens de lente maanden is het warm en comfortabel. Tijdens dit seizoen, dat van maart tot mei loopt, is de gemiddelde temperatuur ongeveer 16 ° C. De stad krijgt meer uren zonneschijn naarmate het seizoen vordert.

Porto kan dus in het algemeen worden beschouwd als een toeristische bestemming voor elk seizoen. Het weer en het klimaat van Porto bereiken zelden extreme waarden. Een vakantie naar Porto kan dus altijd!