San Francisco Kerk

San Francisco Kerk

De San Francisco Kerk in Porto

De San Francisco Kerk is terecht uitgeroepen tot Nationaal Monument van Portugal , want deze kerk is een wonder. Toeristen, vooral de liefhebbers van de wonderen en mysteries van het verleden, moeten deze prachtige plek in Porto zeker niet missen.

Wat maakt de San Francisco Kerk zo bijzonder?

Gelegen in de Rua Infante Dom Henrique in Porto, is de San Francisco Kerk een bewijs van de rijkdom van de menselijke verbeelding en een product van bekwame menselijke handen. De San Francisco Kerk ziet er van de buitenkant niet zo heel spectaculair uit, maar heeft daarentegen het meest bijzondere kerkinterieur in Porto en is zonder twijfel een van de meest fabelachtige en weelderige kerken in heel Europa.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

De buitenkant van de San Francisco Kerk is gotisch , maar het hele interieur is barok. Alle muren zijn gevuld met altaren en verguld houtsnijwerk en overal waar je kijkt blinkt er goud. Afgezien van de houten kerkbanken en de betegelde vloer is alles wat je ziet goud. Het grootste deel van de decoraties dateren uit de 17e en de 18e eeuw en bestaan uit bloemmotieven , fruit , verwoede dieren , engeltjes , allemaal gemaakt van goud. Men zegt dat er alleen voor deze decoraties al ongeveer 400 kilo goud is gebruikt .

Toegangsprijs en openingstijden;

San Fransisco kerk

Prachtige wand- en plafondschilderingen in San Francisco Kerk

De toegang tot de San Francisco Kerk is € 3. Helaas is het binnen niet toegestaan om foto’s te maken.

De openingstijden zijn van de San Francisco Kerk zijn : – november-februari : 09.00 – 17.30u – maart-oktober : 09.00-19.00 – juli , augustus en september 0900- 20.00.

Kerkdiensten worden niet meer gehouden in de San Francisco Kerk maar wel is het vaak de locatie voor klassieke concerten.

Ook al zijn kerken niet echt je ding, deze San Francisco Kerk is toch echt een aanrader en één van de must-see plekken in Porto.