Port Museum

Port Museum

Het in eerste instantie onopvallende Port Museum

De Port is één van de meest gevierde lokale producten die wordt geproduceerd in Porto en wereldwijd bekent staat om de uitstekende kwaliteit . Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze drank , maar ook in de geschiedenis van de commercialisering en de impact van de industriële productie, moet je zeker een bezoek brengen aan het Port Museum.

Het Port museum is gevestigd in een pakhuis dat dateert uit de 18e eeuw en werd geopend in 2004. Het Port Museum is een eerbetoon aan de lange traditie van de Port. Het museum ligt net aan de rivier, in een prachtige omgeving die ons herinnert aan de late 18e eeuw.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Soorten Port

Portugals portwijn heeft een unieke, zoete smaak en wordt exclusief geproduceerd in de regio Douro. De wijn wordt gewaardeerd vanwege het verse boeket, lichaam en rijke smaak. Het Port Museum biedt bezoekers een kans om wat te leren over de verschillende soorten Port Wijnen en plaatsen waar deze wijnen kunnen worden geproefd en gekocht in Porto.

Wat is er te zien in het Port Museum?

Port Museum

Ontdek de geschiedenis van het Port

In het Port Museum kun je zien hoe de Portwijn wordt gemaakt en leer je wat over ;de geschiedenis, het verleden en het heden van de Port. Maar ook antieke stukken met betrekking tot de productie en het transport van de wijn, details over verhalen rond wijn, 200 jaar oude wijnflessen, oude etiketten, oude garderobes van de wijnproducenten, de transportschepen door de Douro, alles is te bezichtigen in het Port Museum en het is echt de moeite waard om te bezoeken.

Met een beetje geluk kun je zelfs een beetje Port proberen , gewoon om op te warmen of als een toast op je reis. Zo niet, dan kunt je altijd wat flessen kopen en deze mee terug te nemen naar huis.

Openingstijden

Het Port Museum is geopend van dinsdag tot zondag 10:00-12:30 uur en van 14:00 uur tot 17:30 uur. Het is gesloten op maandagen en feestdagen.