Vila Nova de Gaia

Vila nova de gaia

Vila nova de gaia Is ook ’s avonds het bezoeken waard

Als je over de Ponte Dom Luís I wandelt en de stad Porto achter je laat, kom je terecht in de aparte stad Vila Nova de Gaia ( of gewoon Gaia ). Langs de rivier, die vanuit hier een prachtig uitzicht heeft op de wijk Ribeira in Porto, liggen talloze cafés, bars en restaurants . Cruiseschepen kun je zien aanmeren langs de boulevard en de houten barcos rabelos , de traditionele boten , kun je stroomafwaarts de Douro zien afvaren volgeladen met vaten Port. Vila Nova de Gaia is een prachtige plek om te bezoeken als je in Porto op vakantie bent.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Wijnhandel

Vila Nova de Gaia wordt volledig gedomineerd door de Port wijnhandel. Alle beroemde port bedrijven tonen hun namen in grote letters op de terracotta daken. Er worden proeverijen en rondleidingen georganiseerd , in het Engels. De meeste wijnkelders in Vila Nova de Gaia zijn dagelijks geopend tussen mei en oktober.

De karakteristieke portkelders zijn één van de meest gefotografeerde waterkant scènes van Portugal. Deze wijnkelders in het hart van het historische gebied van Vila Nova de Gaia, zijn daarom een belangrijke toeristische attractie geworden. Het zijn lange, koele, donkere pakhuizen. Ze hebben dikke granieten muren en hoge plafonds die helpen om de warmte buiten te houden en zorgen voor een gelijkmatige temperatuur gedurende het hele jaar.

Zeker bezoeken

Vila nova de gaia

De brug over en je bent in Vila nova de gaia

Vila Nova de Gaia is een plek die je moet bezoeken, vooral als je smaak hebt voor de Port, die een fascinerende reis ondergaat als het wordt omgevormd van druiven tot het sap dat in Vila Nova de Gaia wordt omgevormd tot portwijn.

Ga vooral in de avond, wanneer de lichten in Porto aan zijn, eten in een restaurant, met uitzicht op Ribeira. Een zonsondergang is heel romantisch vanaf Vila Nova de Gaia en dit beeld op Porto zal je niet gauw vergeten.