Casa da Musica

Casa da Musica

Het Casa da Musica, ontworpen door de Nederlander Rem Koolhaas

Casa da Musica is een twaalf verdiepingen hoog, onregelmatig gevormd gebouw dat is ontworpen door de wereldberoemde , Nederlandse architect Rem Koolhaas en het wordt gebruikt voor muzikale optredens . Top internationale orkesten hebben hier al gespeeld. Deze opvallende witte betonnen constructie is een inventief gebouw. Van buiten gezien lijkt het alsof een meteoriet in het midden van de stad is geland. Maar deze aparte buitenkant staat in schril contrast met de verrassend gevarieerde lekkernijen die binnen te zien zijn.

Waarom is Casa de Música gebouwd?

Casa da Música werd bedacht in 1999 en het was de bedoeling dat het zou worden geopend in het jaar 2001 omdat Porto in dat jaar, Culturele Hoofdstad van Europa was. Maar, de bouw van dit bijzondere gebouw liep vertraging op en werd uiteindelijk pas in 2005 beëindigd.

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

Wat is er te doen in Casa da Música?

Casa da Música is een thuis voor alle soorten muziek – van klassieke muziek tot jazz , van fado tot elektronische muziek , van grote internationale producties naar meer experimentele projecten . Naast concerten , recitals en andere vormen van prestaties , organiseert Casa da Música ook evenementen voor musici en musicologen en investeert het naar onderzoek naar het ontstaan ​​van de Portugese muziek . Het is een cultureel ontmoetingspunt tussen muziek en andere gebieden van artistieke creaties.

De schoen-doos-vormige grote zaal wordt afgesloten aan beide uiteinden door golvende glas en heeft plaats voor 1300 stoelen en een perfecte akoestiek. In deze zaal is een barok orgel vastgemaakt aan de muur en de Vipruimte heeft handgeschilderde blauwe tegels .

Wat kun je als bezoeker in Casa da Música?

Casa da Musica

Het Casa da Musica van binnen

Het cultureel centrum, Casa da Música biedt workshops en op de bovenste verdieping is één van de meest verfijnde restaurants van de stad gevestigd . Een bezoek aan de Casa da Musica in Porto is gratis. Bezoekers mogen dwalen door de kamers tijdens de dag. Ook zijn er dagelijks rondleidingen in het Engels om 11:00 en 16:30. De kosten zijn € 3 voor volwassenen. Kinderen onder de 12 jaar kunnen gratis naar binnen.