Dom Louis I Brug

Dom Louis I

De romantische brug: Dom Louis I Brug

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, de Dom Louis I Brug, is een metalen boogbrug over rivier de Douro, die de steden Porto en Gaia met elkaar verbind t . Deze ijzeren parel ; De Dom Luís I, over de rivier de Douro , werpt een prachtige boog over de kloof waarin de stad ligt. Het domineert volledig het stadscentrum en is echt een hoogtepunt van elk bezoek.

Hoe ziet de Dom Luis I eruit?

Bekijk nu de beste Porto vakantie aanbiedingen

De Dom Luis I is een staalwerk constructie gebouwd in de 19e eeuw. Deze brug, domineert de skyline van de twee steden en is een dubbele brug. De volle lengte van de Dom Luis I is 385 meter, terwijl de lengte van de boog overspanning 172 meter is. Het is een van de oudere bogen in de wereld. Volgens de media van die tijd, werd 3000 ton ijzer voor de bouw van de brug gebruikt.

De brug bestaat uit twee dekken. Zowel het boven-en benedendek hebben voetgangerspaden. De metro rijdt over het bovenste gedeelte van de brug, terwijl het onderste deel van de brug wordt gebruikt door ander gemotoriseerd vervoer. Het uitzicht op de top van de brug is adembenemend. Wandel dus absoluut tijdens je vakantie in Porto over deze magnifieke brug en je zult verstelt staan van het meest fantastische uitzicht over de stad.

Romantische plek

Of kom met je geliefde naar deze romantische plek en geniet op deze Dom Luis I van een prachtige zonsondergang of in de avond , wanneer de lichten aan zijn, is het ook geweldig om te genieten van het prachtige uitzicht op Porto dat adembenemend wordt door alle lichtjes die dan branden.

Als je nog nooit naar Dom Luis I bent geweest, is het echt een keer nodig om er naar toe te gaan. Het is zo’n geweldige plek om te bezoeken en toe te voegen aan de bijzondere bezienswaardigheden die jij in je leven hebt gezien!